7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kale gibi park

Sinop Belediyesi'nce "Her Mahalleye Çocuk Parkı" projesi kapsamında İncedayı Mahallesi sahiline tarihi Sinop kale surlarını andıran minyatür kalenin yapımına başlandı.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, çalışmaları yerinde incelemek üzere ekibiyle birlikte mahalleyi ziyaret etti. Mahalle Muhtarı Remzi Gül ve mahalle sakinleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmazer, çalışmaların çok kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Yılmazer, "Bu çalışma hayırsever bir vatandaşımızla belediyemizin işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Halkımıza seçimlerden önce vaadimiz vardı. Her mahalleye geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın oynayabileceği, yaşlılarımızın gelip hoşça vakit geçirebileceği mekanlar kazandıracağımızı söylemiştik. Birincisini Gelincik Mahallesi'nde tamamladık ve hizmete sunduk. Şu anda da bu bölgede nezih bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Sinop tarihiyle zengin ve çevresi surlarla çevrili bir kent. Bu dokusuyla örtüşmesi bağlamında yaklaşık 300 metre uzunluğundaki şeride kale surlarını andıran bir set yapıyoruz. Settin gerisini ise oturma alanları, çocuk oyun grupları ve farklı çevre düzenlemeleriyle süsleyeceğiz. Alan bittiğinde özellikle yaz aylarında vatandaşlarımız nezih bir ortamda, Türkiye'nin en kuzey ucundan güneşin batışını doyasıya izleyebilecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 12:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet aydin IP: 85.103.18.xxx Tarih : 16.12.2005 18:33:13
bu baskanda nerde bos is var onlarla ugraşio güzelim deniz kıyımızı oyun yeri yaparak oy mu toplayacak sacma.. zaten başımızdakilerin hepsi sacma değil mi..