7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Köy derneği ilk toplantısını yaptı

Geçtiğimiz günlerde Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İlyas Baş öncülüğünde kurulan "Sinop Taşmanlı-Dizdaroğlu Köyleri Kalkındırma-Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği" ilk olağan genel kurulunu yaptı.

Genel kurulda kuruluş aşamasında oluşturulan geçici yönetim, görevi yeni yönetime devretti. Taşmanlı Köyü İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen ve 95 üyenin oy kullandığı genel kurulda seçime tek listeyle gidildi. Yapılan seçimlerde İlyas Baş başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Murat Özmen, Veli Taban, Celil Demir ve Nazmi Özden'den oluştu.

Genel kurul sonrası bir konuşma yapan dernek başkanı İlyas Baş, katılımcılara teşekkür ederek, "Derneğimizin esas amacı, Taşmanlı ve Dizdaroğlu köylerinin kalkınması için köy muhtarları, okul müdürleri ve cami imamlarıyla işbirliği içinde, okul ve camiler dahil bütün eksikliklerin giderilmesi, köye bir cenaze yıkama aracı satın alınması, tarihi mezarlıkların bakım ve onarımlarının yapılması, köydeki yetenekli fakat fakir çocukların eğitimlerini sağlaması, tedavisi gereken hastalara maddi imkanlar sağlanması gibi hizmetleri yürütmek" dedi.

Baş ayrıca, derneğin ilk çalışmaları arasında bu iki köyde yapılacak düğün, nişan gibi etkinliklerde silah atılmasına engel olunacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 17:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CUMHUR ÖZDEL IP: 88.235.94.xxx Tarih : 20.10.2008 22:18:57

öncelikle dernek başkanı merhum ilyas baş,a allahtan rahmet yakınlarına başsaglıgı dilerim mekanı cennet olsun. yeni yönetime başarılar diler eminimki daha iyi işler yapacaklardır bundan şüphem yok ben dernek yönetiminden nazmi özdel,in amcası salim özdel,in ogluyum başarılar dilerim... HERŞEY TAŞMANLI VE DİZDAROGLU İÇİN...