8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Küçük yelkencilere ödül

Sinop'ta yurt içi ve yurt dışındaki yarışlarda derece alan 13 yelkenci ödüllendirildi.

Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü'ne (SKY) bağlı, yurtiçi ve yurt dışında çeşitli yelken yarışlarındaki başarılı performansları ile dikkat çeken Sinoplu yelkenciler ile aileleri, kulüp yönetimiyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kulüp lokalinde gerçekleştirilen kahvaltı öncesi başarılı 13 yelken sporcusu çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Sporculara ödülleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk, Kulüp Başkanı Nedim Çepni ile kulübün eski yönetim kurulu üyesi işadamı Tayfun Ör tarafından verildi.

Programda konuşan Komodor Mustafa Kavak, 1967 yılında kurulan ve halen 72 üyesi olan Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü'nün amatör bir spor kulübü olduğunu hatırlatarak, temel hedeflerinin Sinop'ta yarış yelkenciliğini ve yatçılığı geliştirmek olduğunu söyledi. Kavak, "Özellikle Sinop'ta yelkeni okul sporu haline getirmek ve en geniş katılımla tabana yaymak istiyoruz. Sinop'ta yaşayan çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yelken sporunu tanıtmak ve benimsetmek, alt yapısını hazırlamak, yelken sporunu geliştirmek, yarışlar düzenlemek, ulusal ve uluslar arası yarışlara katılmak hedeflerimiz arasında. Kulübümüz etkinliklerinin ağırlığı sportif etkinliklerdir. Bu etkinliklerin gelişmesi aktif sporcu kaynaklarının oluşturulması, devreye sokulması ve devamlılıklarının sağlanması için çalışmaktayız. Sportif altyapı insan kaynakları olarak ilimiz ilköğretim okullarını, geçen yönetimde olduğu gibi yeni yönetimimizde de potansiyel güç olarak görmekteyiz ve bu konuda çalışmalarımız sürmektedir. 60 lisanslı sporcumuz bulunan kulübümüzde 9 optimist ve 4 lazer sporcumuz aktif olarak devam etmektedir" diye konuştu.

Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü (SKY) Başkanı Nedim Çepni ise yelkenci gençleri kutlayarak, "Antrenörümüzün başarılı çalıştırmaları ile sporcularımızdan, Türkiye birincilikleri beklediğimiz gibi, dünya şampiyonalarında da dereceler alacağı yönünde beklentilerimiz fazladır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 13:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?