7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Palamut hamsiyi vurdu

Son 50 yılın en bereketli palamut sezonunun yaşandığı Karadeniz'de hamsi yüz güldürmedi.

Hamsinin yerine tezgahları sezonu tamamlamasına rağmen bol miktarda çıkan palamut, mezgit, istavrit süslüyor. Oldukça az avlanabilen hamsi ise Sinop Balık Hali'nde kilosu 5 YTL'den satılıyor. En az balıkçılar kadar dar gelirlinin de umut bağladığı hamsi el yakıyor.

Birlik Balıkçılık sahibi Selami Mete, hamsi sezonunun kötü gitmesinin nedeninin bu yıl Karadeniz'de oldukça bol olan palamut olduğunu söyleyerek, "Palamuttaki bolluğu ne yazık ki hamside göremedik. Nedeni ise palamudun, hamsileri yemesi. Geçtiğimiz sezon hamsinin aşırı avlanması ve yumurta döllenmesinin az olması, hamsinin bu sezon az çıkmasına neden olan etkenlerin başında geliyor. Balıkçılar 50-100 kasayla limana dönüyor. Bu sezon böyle devam edecek görünüyor. Geçtiğimiz sezonda bu mevsimde hamsi 1 YTL'den satılırken bu yıl 5 YTL'den satılıyor. Hamside fiyatlar daha da yukarı tırmanabilir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 17:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver oğuz IP: 78.175.26.xxx Tarih : 22.01.2009 06:23:14

karadenizde hamsi çok ama para yok ne olacak bu durum balıkçılık ölme noktasında. o parayıda ancak''mali kriz''gecince sevine biliriz.başbakan erdoğan mali kriz en tepe noktasına ulaştı düşüşe geçiyor diyor ama yalan.Daha en tepede bile değil.