7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sinoplu öğretmenler döndü

AB Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Comenius Projesi kapsamında Belçika'ya giden Sinoplu öğretmenler yurda döndü.

İtalya, Polonya ve Türkiye'den geziye katılan öğretmenler Belçika'nın Burugge kentindeki Het Palet Okulu'nda buluştu. Geziye Türkiye adına Sinop merkeze bağlı Kabalı İlköğretim Okulu'ndan 3 öğretmen katıldı. 4 gün süren gezide konuk öğretmenler, Het Palet Basic Schol'un eğitim şekli, sınıf düzenleri hakkında bilgi alarak, bilgi alışverişinde bulundu.

urugge kentinde yıllar önce yaşayan dünyaca ünlü resim ve heykel sanatçılarından Constant Permeke'nin hayatı hakkında bilgiler veren Belçikalı öğretmenler, geziye katılan meslektaşlarına resim, heykel ve sanat eserlerinin bulunduğu kent müzesini gezdirdi.

Gezi hakkında bilgi veren proje koordinatörü Eyüp Şen, çok iyi karşılandıklarını belirterek, Burugge kentinin turistik mekanlarını gezme şansını da yakaladıklarını söyledi. Şen, "Bizim asıl amacımız, okullar ve eğitim sistemlerini araştırmaktı. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak ve olumlu yönlerini okullarımıza taşımak istedik. Öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilere yaşadıklarımızı göstermek için kameramızla çekimler de yaparak, incelemelerde bulunduk" dedi

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?