7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Soyadı yüzünden Sinop'a geldi

Soyadı yüzünden herkesin Sinoplu zannettiği Fatih Sinop adlı genç, yıllardır soyadında taşıdığı kenti merak ederek Sinop'a geldi. Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Ege Üniversitesi Biyokimya Bölümü öğrencisi Fatih Sinop'u makamında ağırladı.

Dedelerinin aldığı "Sinop" soyadı nedeniyle Sinoplu olarak tanınan ancak Kütahya ili nüfusuna kayıtlı olduğunu ve İzmir ilinde ikamet ettiğini anlatmakta güçlük çeken 24 yaşındaki Fatih Sinop, sonunda soyadında taşıdığı ili görmeye karar verdi.

İnternette tanıştığı Sinoplu bir arkadaşının davetlisi olarak kente gelen Sinop, şehrin tüm tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Denizin ve eşsiz kumsalların tadını çıkaran genç, Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'i de makamında ziyaret etti. Gencin soyadının "Sinop" olduğunu öğrenince oldukça şaşıran Başkan Yılmazer, "Siz bizim tescilli hemşehrimizsiniz" diyerek espri yaptı. Başkan Yılmazer daha sonra Fatih Sinop'a ili tanıtan broşür ve kitap hediye etti.

Artık soyadıyla daha fazla gurur duyacağını belirten Fatih Sinop ise, "Burası adeta cennet gibi bir mekan. Böyle bir güzellikle karşılaşacağımı inanın bilmiyordum. Artık daha fazla Sinopluyum ve soyadımla gurur duyuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 16:37:24
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 23:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?