2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

'Bilişim çağından istifade etmeliyiz'

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bilgi çağında bilişimin bütün okullara taşınması ve dünyanın öğrencilerin ayakları altına getirilmesi gerektiğini belirterek, "Tokat'ta bu yöndeki çalışmalarımız hızla sürüyor" dedi.

2005-2006 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Halil Rıfat Paşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan Vali Nasuhbeyoğlu, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Esasen, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın her biri, bir okulumuzun abad olması için çaba göstermelidir. Tokat'ta bunu başaracağız. Daha kapsamlı ve özgür eğitim anlayışıyla özgür bireyler yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız bir kere öğrenmeyi öğrenmeli. Bilgi çağının bilişim nimetinden çocuklarımızı istifade ettirmeliyiz. Çocuklarımız bizim ve ülkemizin geleceğidir. Geleceğimizi sağlam ellere emanet etmek istiyorsak çocuklarımızın üzerine titremeliyiz" diye konuştu.

Çağdaşlaşmanın çocukların ilimde ve fende daha iyi yetiştirilmesiyle mümkün olabileceğini kaydeden Vali Nasuhbeyoğlu, Tokat'ta "Eğitime Yüzde 100 Destek" kapsamında toplam 22 milyon YTL destekte bulunan kişi ve kuruluşlara da teşekkür etti. Nasuhbeyoğlu, daha sonra bakanlıktan gönderilen kitapları çocuklara vererek yeni dönemin başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Törene Vali Nasuhbeyoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Yıldırım, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Emniyet Müdürü İhsan Ünal, 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Serhat Özmilli, Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, veliler ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 15:22:29
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 10:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?