3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Tebeşir bırakma eylemi

Türk Eğitim-Sen Tokat Şubesi üyeleri, taleplerine dikkat çekmek için 'tebeşir bırakma' eylemi adı altın basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup Türk Eğitim-Sen üyesi adına
basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Ali Limoncu, öğretmenlerin ekonomik ve özlük haklar açısından refaha kavuşamadığını ifade ederek, "Bir 24 Kasım daha geldi. Ulu Önder Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ın 24. yılında maalesef Türkiye'de değişen bir şey yok. Öğretmenlerimiz ekonomik ve özlük haklar açısından refaha kavuşmuş değildir" dedi.

Limoncu, Türkiye'de öğretmenlerin ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından dünyadaki meslektaşlarından çok daha kötü koşullarda yaşadığını iddia ederek, "Binlerce öğretmen de gerek görevde yükselmeleri, gerekse tayin ve nakil konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile davalı durumdadır. Bunların dışında farklı bir noktaya daha temas etmek istiyorum. Her Öğretmenler Günü'nde olduğu gibi bu Öğretmenler Günü'nde de bildik görüntülere tanıklık edeceğiz. Ülkemizde bir kısım çevrelerin 'prosedür icabı' olarak kutladığı Öğretmenler Günü yine yaralara merhem olmayacak. Yine öğretmenlerin sessiz çığlıkları sahipsiz kalacak" şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman AYDOĞAN IP: 85.99.188.xxx Tarih : 28.11.2005 14:41:12
Tokat tarihte ne isyanlar görmüş ama hep ayakta kalmış bir kenttir sizin kafa yapınıza sahip insanları Tokat'ta bulamazsınız.Tokat halkı Milli değerlerine her zaman sahip çıkmıştır, onun için kendinizi boşuboşuna yormayın Tokat halkını kendinize uyduramazsınız...