7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

10 bin kişiye aşure dağıtıldı

Tokat Belediyesi Aşevi tarafından 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Aşevinde yapılan aşure dağıtımına Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, İl Müftüsü Mustafa Kaya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Soyuer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 bin kişilik aşurenin 16 kazanda pişirildiği ve aşurenin yapımında 60 kilogram fındık, 30 kilogram ceviz, 120 kilogram nohut, 120 kilogram aşlık, 100 kilogram fasulye, 60 kilogram kaysı, 80 kilogram incir, 30 kilogramda pekmez kullanıldığı bildirildi. Başkan Çiçek, aşevinden ve görevliler tarafından vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarına aşure dağıtımı yapılacağını kaydetti.

Aşure gününün aş günü değil, aslında yas günü olduğunu belirten Başkan Çiçek, "Tarihe bakıldığında bugün zaman zaman yas günü, zaman zaman ise Müslümanların bir bayram günü gibi kutlandığını görüyoruz. Hadis kitaplarında bugüne bu ismin verilmesinin hikmeti o günde Allah'ın 10 peygamberine 10 değişik ikram ve ihsan ettiği için bugüne aşure günü denildiği tarihi kayıtlarda geçmekte" dedi.

Başkan Çiçek, yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
egmen IP: 78.167.183.xxx Tarih : 22.01.2008 22:17:57

sn baskan lutfen artık yeter yarım yaptıgınız yolları yapın vıtrıne oynamayın yok asure yok fakır cocuklara elbıse tabıkı asurede elbısede dagıtacaksınız ama oncelık hızmet olmalı sız ulke ulke gezdınız tokat sorunları cozulmus degıl sn cıcek yollar patates tarlası gıbı gıden gelenı aratır derler gecen donem sıze oy verdım ellerım kırılsaydı sıze oy vermeseydım tokat aynı tokat lutfen aldıgınız oyun hakkını verın allah askına.(ADNAN CICEK YATIYOR TOKAT GULUYOR)