6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tokat 28 gündür kar altında

Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, Tokat'ta genel ortalamalara bakıldığında 30-40 yıllık süre içerisinde ocak ayında yağan ‘kar’ın 28 gün kaldığına dikkat çekerek, "Bu da soğuk havanın uzun süre devam ettiğini gösteriyor" dedi.

Türkiye genelinde yaşanan kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu bölgeler arasında yer alan Tokat, kar yağışı bakımında en etkili yılını yaşıyor.

Şahin, karın yerde kaldığı gün sayısına genel toplamına bakıldığında bu yıl içerisinde ocak ayında 28 gün ile bu değerleri geçtiklerini ifade ederek, "Kar örtülü gün sayısının genel ortalamasına bakıldığında ilimizde karın 30-40 yıllık süre içerisinde kaldığı sürece bakıldığında 2008 yılında rekor seviyeye ulaştık" dedi.

Şahin, kar yağışı kesildiği için geceleri hava sıcaklıklarının eksi değerlere düştüğünü belirterek "Bu hafta boyunca eksi 13'e kadar hava sıcaklıklarının düşmesini bekliyoruz. Gündüzleri ise artı 2-3 derece olabilir. Kar kalınlığı il merkezinde 14 santimetre olarak ölçüldü. İlçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 30 santimetreye kadar çıktı.

Bölge olarak Sivas, Amasya genelinde en fazla kar kalınlığını Suşehri'nde 63 santimetre olarak tespit ettik. Kar kalınlığını ölçerken eski yeni kara göre ölçüm yapılıyor. Söylenirken yeni yağan karın değeri baz alınıyor" diye konuştu.

Öte yandan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, kapalı köy yolunun kalmadığını belirterek, "Erbaa ilçesinde karlı yollarda genişletme çalışması devam ediyor. Diğer bölgelerimizin tamamında sorun yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 18:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?