6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tokat kara gömüldü

Tokat'ta etkili olan ve iki gündür devam eden kar yağışı sonucu otomobiller adeta karda kayboldu.

Kent merkezinde 43 santimetreye kadar ulaşan kar kalığı yollarda ulaşımı aksatırken, park halinde olan otomobilleri ise karla kaplandı. Birçok vatandaş otomobilini park yerinde bırakarak toplu taşım araçlarına yöneldi. Uzun yıllardır bu şekilde kar yağışı görmediğini söyleyen vatandaşlar ise araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Tokat Meteoroloji Bölge Müdürü Yardımcısı Mustafa Yıldırım, 1992 yılında 52 santimetre olarak tespit edilen, kar kalınlığının 43 santimetreye kadar çıktığını kaydetti. Yıldırım, ayrıca ocak ayında 28 gün kar örtüsüyle kaplı kalan Tokat'ın şubat ayında da 18 gün ile en uzun kar örtüsünün kalkmadığı günü geçirdiğini kaydetti.

Sulusaray ilçesine bağlı Dutluca beldesinde ise doğum yapmak üzere olan hastayı ilçeye ulaştırmak için yol açma çalışması yapan köy hizmetleri ekiplerinin karda zor anlar yaşadığı bildirildi. Yeşilyurt Belediyesi'ne ait kepçe bölgeye sevk edilirken vatandaşların hayati bir durum olmadıkça Yeşilyurt-Artova, Yeşilyurt -Çamlıbel ve Yeşilyurt-Sulusaray yollarına çıkmamaları konusunda Yeşilyurt Kaymakamlığı'ca uyarı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 14:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan canlı IP: 88.252.1.xxx Tarih : 19.02.2008 08:48:04

kar yağıyor belediye sadece seyrediyor tokatspor bayrakları asacağına her yere kar mücadelesi yapsın şehrin en merkezi yerlerinde bir metre kar rezaletin bini bir para