7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

2007'de kaç kişi kazaya kurban gitti?

Tokat'ta, 2007 yılında meydana gelen 2 bin 368 trafik kazasında 31 kişi hayatını kaybederken, bin 497 kişi ise yaralandı. Bu anlamda kazaların en alt seviye ye çekilebilmesi için eğitim ve denetimlere ağırlık verileceği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde son yıllarda yaşanan şehirleşmedi artışa paralel olarak kent nüfuslarının sürücü ve araç sayılarının hızla artışı sonucu mevcut olan trafik kazalarının gün geçtikçe artmakta olduğuna dikkat çekildi. Kentte trafik kazalarının azaltılması için 2007 yılı içerisinde gerek eğitim gerekse denetim alanında gayretli çalışmalar yapıldığı, eğitim çalışmalarının ise artırılarak devam edeceği bildirildi. Ancak sürücü, yaya ve yolcuların yeteri kadar trafik bilincinin bulunmaması, mevcut alt yapı eksikleri gibi sebeplerden dolayı oluşan trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm, yaralama ve büyük oramda maddi kayıpların devam ettiği belirtildi.

Türkiye genelinde meydana gelen kazalarda bakıldığında ise insan faktörünün yüzde 99,62 olduğu yol, araç kusuru vb. kazaların ise ortalama yüzde 0.17 olduğunun ortaya çıktığı vurgulandı. Tokat'ta, 2007 yılında meydana gelen 2 bin 368 trafik kazasında 31 kişi hayatını kaybederken bin 497 kişi ise yaralanırken, 5 milyon 212 bin 660 YTL'lik maddi hasar meydana geldi. Bu anlamda kazaların en alt seviye ye çekilebilmesi için eğitim ve denetimlere ağırlık verileceği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri" isimli proje kapsamında Tokat'ta da Vali Recai Akyel koordinesinde çalışmaların başladığı bildirildi. Proje kapsamında yol kullanıcılarına (sürücüler, öğrenciler ve yayalar) yönelik eğitici seminerler, konferanslar verilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşmak için basın yayın organlarının katılımıyla trafik sorunlarıyla ilgili eğitici yayınların yapılması amaçlanıyor.

Ayrıca, trafik kazalarının başlıca sebeplerinden araç kullanırken cep telefonu kullanılması, hız sınırı ihlali, alkollü araç kullanımı, kırmızı ışık ihlallerine yönelik olarak video kameralı radar aracı, sivil kıyafetli personel, video kamera ve diğer teknik cihazlardan faydalanılarak denetimlere başlandığı, kaza sonrasında ölüm ve yaralanma gibi olayları en aza indiren emniyet kemeri takma alışkanlığını artırmak için emniyet kemeri kontrollerinin kentin her yerinde yaygın olarak yapılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 11:43:05
Güncelleme :23 Ocak 2008 Çarşamba 11:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?