2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

600 yataklı hastane hazırlığı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, 2006 yılında Tokat'ta 600 yataklı hastanenin temelinin atılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Tokat'ı ziyareti sırasında gündeme gelen 600 yataklı hastane projesinde, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün bulunduğu arsa imar planına hastane olarak işlendi. 60 milyon YTL yatırımla hastanenin kısa sürede bitirilerek hizmete sunulması hedefleniyor. AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, hastane yapılmasıyla ilgili prosedürün büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, "600 yataklı hastanenin 2006 yılının başlarında temelini atmak için şu an yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bizim hedefimiz 2007 yılının sonlarına doğru Tokat'a güzel bir hastane kazandırmak. Sağlık Bakanımız, '2006 yılında başlarsak 1 yılda bitiririz' şeklinde bir ifade kullandı. Bizde bu amaçla hastaneyi kısa sürede tamamlamak arzusundayız" dedi.

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nin yanındaki arsaya 600 yataklı hastane yapılana kadar prefabrik binanın gündemde olduğunu söyleyen Boyraz, "Prefabrik bina için 2 milyon YTL ödenek geldi. Buranın 2006 yılında faaliyete geçeceği şekilde çalışıyoruz. 600 yataklı hastaneyi yaptıktan sonra prefabrik binayı ihtiyaç olan yere taşıyacağız" diye konuştu.
Mustafa Boyraz, Doğum ve Çocukevi Hastanesi yanında bulunan ve uzun bir süre hastane yapılması için hafriyat çalışması yapılan alanla ilgili olarak ise şunları söyledi:"Orası yer olarak çok küçük. Bizim istediğimiz gibi bir hastane yapılması için yetersiz. O alan, doğum hastanesi veya milli eğitim için kullanılabilir."

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 13:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?