3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Acılı babadan tazminat davası

11. GAP Spor Şenlikleri kapsamında Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde gerçekleştirilen triatlon müsabakaları sırasında Atatürk Barajı'nda boğularak hayatını kaybeden milli sporcu Ali Esmer'in babası İbrahim Esmer, ilgililer hakkında 200 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Tokat Adliye binasına avukatı ve oğlunun antrenörü Abdullah Yılmaz ile birlikte gelen baba İbrahim Esmer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gözü yaşlı baba, Adıyaman'da yaşanan olayda boğulan sporcular için herhangi bir kurtarıcı aracının olmaması ve yaşanan eksikler nedeniyle organizasyonu yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Adıyaman Valiliği, Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediye Başkanlığı ve Triatlon Federasyonu Başkanlığı aleyhine 200 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtığını söyledi. Yaşanan olayı 'skandal' olarak değerlendiren baba Esmer, Urfa'dan çocuğunun davası için geldiğini belirterek, "Ben okumadım çocuğum okusun diye seyyar satıcılık yaparak oğlumu okutmaya çalıştım. Çocuğumu elimden aldılar. Oğlum benim ışığım, ufukum, geleceğimdi. Küçük kardeşlerini okutuyor, bir katkıda bulunuyordu. Ben onsuz ne yapacağım? Herhangi bir dayanağım yok'' dedi.

İbrahim Esmer, boğulma olayının yaşandığı yerde bot ve kurtarıcı olmadığını ve kötü bir organizasyon olduğunu iddia ederek, "Oranın organizasyonunu yapanları mahkemeye veriyorum. Tüm eksiklikler medyanın gösterdiği görüntülerde var" diye konuştu.

Boğularak hayatını kaybeden Milli Atletin Antrenörü Abdullah Yılmaz ise, Triatlon Mersin İl Temsilciği'ni kınadığını belirterek, "Görüntülerde de gözüküyor ki her ikisi ayrı mekanlarda boğulmuş. Triatlon Mersin İl Temsilciği'nin 'benim sporcum kendisini kurtarırken boğuldu' demesini kınıyorum. Bu beyanatını geri çekmesini istiyorum'' şeklinde konuştu.  Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde 11 Eylül'de yapılan triatlon müsabakalarında sporcular Ali Esmer ve Menderes Çoban, Atatürk Barajı'nda boğulmuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 17:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?