2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Antikacı esnafı eski mekanını geri istiyor

Tokat'ın tarihi mekanlarından Taşhan'dan 5 yıl önce çıkartılan antikacı esnafı, eski mekanlarına dönmek istiyor. Tokat'ın şehir merkezinde 1631 yılında yaptırılan Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden tarihi Taşhan'ın, 1998 yılında 4 yıldızlı turistik otel yapılması gündeme gelmiş ve bu nedenle ihaleye çıkarılan Taşhan'daki esnaflar 2000 yılında çıkartılmıştı. Taşhan'da uzun yıllar antikacılık yaptıktan sonra Sulusokak Çarşısı'nda bulunan eski Rus pazarının kurulduğu mekana taşınan esnaflar, tekrar eski yerlerine dönmek istiyor.

Aradan geçen 5 yılda mağdur olduklarını ifade eden antikacı Hasan Almaz, "Taşhan'da 8 sene kaldık. Taşhan'dan bizi otel yapılacak diye çıkarttılar. Buraya geldik burada da mahallenin içerisindeyiz. Burası her gün pazar yeri gibi. Antika meraklısı haricinde kimse gelip gezmiyor. O nedenle antikacı esnafı olarak yerimizden memnun değiliz. İsteğimiz bir an önce Taşhan'a, eski yerimize dönmek. Çünkü yaptığımız işe en uygun yer orası. Bu anlamda müracaatta bulunduk. Bize restorasyon yapılacağı söylendi. Restorasyon çalışması sonrası artık bize burayı verirler mi, vermezler mi bilemiyoruz?" dedi.

Tarihi bir mekanın içinde olmak arzusunda olduklarını belirten Almaz, "Sulusokak Çarşısı'nda restorasyonu devam eden tarihi Bedesten'de de yer verilirse buraya taşınabiliriz. Bulunduğumuz mekan yaptığımız işi yansıtmıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 10:54:42
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?