3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Başkan'dan baca uyarısı

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, yangınların yüzde 70'inin baca temizliği yapılmamasından kaynaklandığını söyledi.

Tokat Belediyesi, şehirdeki hava kirliliğinin önlenmesi ve binalarda çıkabilecek yangın tehlikesinin ortadan kaldırılması için kalorifer ve soba bacalarının temizlenmesi konusunda vatandaşı uyarıyor.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, mal ve can kaybına sebebiyet vermemek için baca temizliğinin yapılması gerektiğini söyledi. Çetin, baca temizliğine dikkat edilmediği takdirde ufacık bir ihmalde can ve mal kaybına yol açabileceğini belirtti.

Çetin, "Belediye İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan itfaiye erlerinin bir kısmının baca temizliği konusunda eğitildi. Bu arkadaşlarımız mesai dışında çok az bir ücret karşılığında baca temizliğine gidiyorlar" dedi.

Sobaların ilk yakıldığı günlerde yangın ihbarlarının yüzde 70'inin baca yangınından kaynaklandığını ifade eden Çetin, "Yaz döneminde kuşlar bacaya yuva yapıyor veya temizlik yapılmadığından tıkalı olduğu için yangın çıkıyor. Bu sebeple kışa girerken yapılan temizlik can güvenliği için çok önemli" şeklinde konuştu

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 21:40:59
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 17:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?