3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye'den Pakistan'a destek kampanyası

Tokat Belediyesi, Yerel Yönetimler Derneği öncülüğünde başlatılan "Pakistanlı çocuklar da bizim çocuklarımız" sloganı ile Pakistanlı deprem mağduru çocuklara kıyafet yardımı yapılmasını amaçlayan kampanyaya destek verdi.

Ramazan Çadırı'nda basın mensuplarına, başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verildi. 8 Ekim 2005 tarihinde başta Pakistan olmak üzere, Hindistan ve Afganistan'ı da etkileyen 7.6 şiddetindeki depremde zarar gören insanlara gönderilmek üzere, giysi ve kuru gıda yardımı başlatıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Türkiye'deki belediyeler olarak 'neler yapabiliriz' düşüncesinden hareketle, Türkiye'de faaliyet gösteren Yerel Yönetimler Derneği ile Pakistan'daki belediyeler birliği arasında bir ortak mutabakata varıldı. Bu ortak mutabakat çerçevesinde Ülkemizdeki belediyeler aracılığı ile buradaki kardeşlerimize çok geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Tokat Belediyesi olarak Aşevi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yardım toplama aracımız hazır olacak. Hemşehrilerimiz evlerinde kullanmadıkları, işe yarayabilecek her türlü giyim malzemesi, özellikle kışlık giysileri bu merkezlerimize getirebilir. Toplanan giysi ve kuru gıda maddelerini Ankara'ya ileteceğiz ve oradan Pakistan'a ulaştıracağız" denildi.

Tokat'taki yardım kampanyası, 21 Ekim 2005 Cuma gününe kadar devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 00:01:39
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 00:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?