3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belgesiz hayvan sevkiyatına izin yok

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, kurban bayramı öncesi belgesiz hayvan sevkıyatına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kurban Bayramı öncesi bir dizi önlem olan Tokat Tarım İl Müdürlüğü, hayvan sevkıyatı esnasında hayvan sahiplerinin zor durumda kalmamaları için uyardı.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan şevklerinin arttığını ifade ederek, "Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz özellikle ilk olarak il ve ilçeler arasında sevk edilecek büyük ve küçükbaş hayvanlara, sevk tarihinden en az 15 gün, en fazla 4 ay önce şap aşısı yaptırmış olmalıdır.

Aksi halde aşısız hayvanların sevkı yapılmayacaktır" dedi. Sevk edilecek, hayvan pazarına getirilecek ya da mezbahalarda kesilecek tüm büyükbaş hayvanların kulaklarında küpe olması ve hayvan pasaportlarının bulunması gerektiğini belirten Kavak, "İl dışına ve diğer ilçelere sevk edilecek büyükbaş hayvanlara veteriner sağlık raporu verebilmesi için menşei şahadetnameleri ile pasaportlarının yanlarında bulunması ve şahadetnamenin arkasında kulak numaralarının yazılı olması gerekmektedir. Menşei şahadetnameleri, köylerde muhtarlar, belediye olan yerlerde ise belediye başkanlıklarınca düzenlenecektir" diye konuştu.

Belgesiz hayvan sevkine müsaade edilmeyeceğini belirten Kavak, belgesiz hayvan sevkıyatında 4648 sayılı kanuna göre, hayvan sahibine 2 bin 250 YTL, araç sahibine bin 500 YTL idari para cezası, araca da 3 ay trafikten men cezası verileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 23:38:04
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 23:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?