6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Camilerin şadırvanları dondu

Tokat'ta, eksi 19 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle camilerin şadırvanları dondu.

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Tokat'ta da gece saatlerinde hava sıcaklıklarının eksi 19 dereceye kadar düşmesi sonucu kentin tarihi camilerinden Alipaşa ve Meydan camilerinin şadırvanları dondu. Donan şadırvanlar ilginç görüntüler oluştururken, bazı vatandaşlar ise donan şadırvanda abdest aldı. 35 yaşındaki Ramazan Şahin, soğuk havaya alışkın olduğunu ifade ederek, "Daha genciz, soğuğu hissetmiyorum. O yüzden zorumuza gitmiyor. Ama yaşlılar evlerinde sıcak suyla abdest alarak camiye geliyor" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, hafta boyunca yağış beklemediklerini ifade ederek, soğuk havanın etkili olacağını kaydetti. Şahin, "Toprak üstünde ölçtüğümüz hava sıcaklığı eksi 19 derece olurken, hissedilen sıcaklık ise rüzgarın da etkisiyle eksi 22 dereceyi buldu. Hafta boyunca hava sıcaklıkları eksi değerlerde seyredecek" diye konuştu.

Öte yandan, soğuk havayla birlikte kaşkol, eldiven, bere ve yün gibi ürünlerin satışında artış yaşandı. Soğuk havaya dayanamayan vatandaşlar, eldiven ve bere almak için sabahın erken saatlerinde tuhafiyecilere akın etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 14:51:07
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 15:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?