3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çiftçi kayıt sistemi

Tokat Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmayan üreticilerin Doğrudan Gelir Desteği (DGD) de dahil olmak üzere hiçbir desteklemeden yararlanamayacaklarını söyledi.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmayan üreticilerin desteklemelerden yararlanamayacağını belirterek, "Üretim yapılan arazinin intikali yapılmadığından ya da tapudaki vasfı tarım arazisine uymadığından 'Çiftçi Kayıt Sistemine' kayıt olamayan üreticilerimiz 19 Temmuz 2007 tarihine kadar veraset intikalini ya da cins tashihini ücretsiz olarak yaptırabilir, kayıt olabilir ve Doğrudan Gelir Desteği'nden yararlanabilirler. Üreticilerimizin mutlaka kayıt yaptırmaları ve bu bilgileri her yıl tazelemeleri gerekmektedir" dedi.

DGD müracaat süresinin 18 Kasım 2005 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatan Kavak, sertifikalı tohumluk ve fidan kullanarak üretim yapan üreticilere de ayrıca destekleme ödemesi yapıldığını söyledi. Kavak, "Yazlık ekiliş yapan üreticilerimizin başvuru süresi 31 Mayıs 2005 tarihinde sona ermiştir. Güzlük ekiliş yapanların müracaat süresi ise 26 Eylül 2005 tarihinde başlamış olup 30 Aralık 2005 tarihinde sona erecektir" diye konuştu.

Kavak ayrıca, "Bir tek küpesiz sığır kalmasın" sloganıyla yürütülen çalışmada 6 aydan büyük sığırların küpelenerek kayıt altına alınması işleminin 30 Kasım 2005 tarihi itibariyle sona ereceğini ifade ederek, yetiştiricilerin suni tohumlama da dahil olmak üzere tüm hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanabilmeleri için hayvanlarının mutlaka kulak küpeli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dekara göre destekleme miktarları ise şu şekilde: "Buğday, arpa, tritikale, yulaf ve çavdar 3 YTL; çeltik, nohut, kuru fasulye ve mercimek 5 YTL; patates 18 YTL; yarı bodur kiraz, bodur elma, ve bodur armut bahçe tesisi 160 YTL; bağ, üzümsü meyveler, çilek ve yarı bodur elma bahçe tesisi 100 YTL; diğer meyve türleri ile bahçe tesisi 30 YTL."

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 12:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?