2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Doğan, Hükümeti eleştirdi

Saadet Partisi (SP) Tokat İl Başkanı Mesut Doğan, Türkiye'nin ekonomik krizin eşiğinde bulunduğunu öne sürdü ve ülkenin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Çınar Restoran'da basın toplantısı düzenleyen SP İl Başkanı Mesut Doğan, memleketin dünü, bugünü ve geleceği noktasında ikaz edici ve yol gösterici olacaklarını belirterek, "Yerel problemler başta olmak üzere ülke meselelerine Milli Görüş çerçevesinden bakıyoruz. Milli Görüş'ün ne olduğu bugünkü AK Parti yönetimi döneminde daha iyi anlaşılıyor" dedi. Refah-Yol İktidarı ile AK Parti iktidarı arasında kıyas da yapan Doğan, "2001'den bu yana insanlarımızın umutlarıyla oynandı. Koltuk ve menfaatleri uğruna Türkiye'nin geleceğini kararttılar. AK Parti Hükümeti'nden önce 234 milyar dolar olan dış borç bugün 350 milyar doları buldu" diye konuştu.

AB'nin gerçek yüzünü, 6 Ekim 2004'te yayımlanan İlerleme Raporu'nun gösterdiğini, aradan 1 yıl geçtiğinde raporda yer alan dayatmaların gerçekleştiğini öne süren Doğan, "Diğer noktalar da gerçekleştiği takdirde ülkemizi ciddi bir tehlike beklemektedir. Bize düşen, AB bu saçmalıklardan vazgeçene kadar müzakerelerin tarafımızca askıya alınması idi. Sosyal olayların hangi noktaya ulaştığını iyi görmemiz gerekiyor. Bunu yapmadığımız takdirde, artık ülkemizin bölünmesi tehlikesi ortaya çıkacaktır" dedi.

Doğan, AK Parti'nin AB'ye ilişkin sözlerini çok samimiyetsiz bulduğunu da ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: "AK Parti hiçbir konuda ilk söylediği sözünde dik durmamıştır. AK Parti iktidara geldiğinde IMF konusunda diyordu ki, '1 yılımız var, onu geçelim hele, IMF ile bütün ilişkilerimizi keseceğiz'. AK Parti iktidarının 3. yılındayız, hala IMF ile ortağız. AK Parti Hükümeti kendisini iktidara getiren güçlere asla ve asla baş kaldıramaz. Kaldıramayacaktır ve kendisini o koltuğa oturtanlar, tekrar o koltuktan indireceklerdir. AK Parti'ye artık kızmıyoruz, sadece üzülüyoruz. Ülkemiz bu hale gelmemeliydi."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 11:19:36
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan sahin IP: 83.24.112.xxx Tarih : 1.10.2005 16:45:37
Lutfen Turk bayragini masa ortusu olarak kullanan zihniyete dur diyelim. Neden bayraga saygi gosterilmiyor?