2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Havaalanına yatırım yapılacak

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat Havaalanı'nın tekrar uçuş trafiğine açılabilmesi için havaalanının uluslararası şartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, 31 Ocak 2002 tarihinden beri kapalı tutulan Tokat Havaalanı'nın tekrar açılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla Tokat'a gelen 11 kişilik ekip, havaalanında ciddi anlamda inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkan rapordaki eksiklerin tamamlanması için 6-7 milyon YTL'lik bir yatırım gerekiyor" dedi.

Raporda terminal binasının geriye çekilerek yenisinin yapılması, pistin 3 bin metreye çıkartılması ve daha geniş bir hale getirilmesi, pistin tamamen yenilenmesi konularının yer aldığını kaydeden Sarıtaşlı, "Valimizde pistin uzatılması için kamulaştırma konusunda yoğun bir çaba gösteriyor. Perşembe günü Ankara'da Ulaştırma Bakanı'nı ziyaret ederek destek isteyeceğiz. İnşallah bakanımızdan olumlu bir cevap alırız. Valimizin gayret ve çabalarıyla bu havaalanımızın İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Köy Hizmetleri araçlarıyla yapılacağına inanıyorum" dedi.

TTSO Başkanı Sarıtaşlı, aralık ayından itibaren Sivas Havaalanı'nın 1 yıl uçuş trafiğine kapatılacağını ifade ederek, "Dolayısıyla bizim havaalanımız açık olsaydı, Sivas'ın yolcusu Tokat'tan giderdi. Ama bu işler göründüğü gibi kolay değil, zaman alıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 16:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?