2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İHH gezici aşevi Tokat'ta

Tokat'ta, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Gezici Aşevi aracı, bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.

Tokat Belediyesi önünde oluşturulan gezici aşevinden yemek dağıtılacağını duyan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturarak iftar saatini bekledi. Aşevinden yemeklerini alan vatandaşlar, belediye çevresinde gruplar halinde oruçlarını açtı. Gezici aşevinin dağıttığı yemekle orucunu açan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, böyle bir etkinliğin kentte yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Ramazanın ve iftarın havası bir başka oluyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinlikler şehrimizde devam edecek" dedi.

Gezici Aşevi'nin sorumlusu Yaşar Kutluay, Pakistan'da 3 adet aşevi kurduklarını ve her öğün 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıttıklarını söyledi. Gezici Aşevi'nin günlük 10 bin kişiye yemek dağıtacak kapasitede olduğunu belirten Kutluay, "Amacımız, deprem, sel, savaş bölgelerinde insanlara günlük sıcak yemek dağıtmaktır. Aracımızı tanıtarak, bize yardım eden insanlara neler yapabildiğimizi göstermek istiyoruz. Ramazanın 1. gününe, Elazığ'da iftar yemeği ile başladık. Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum, Rize, Trabzon, Giresun ve Sivas'tan sonra bugün Tokat'tayız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 22:56:32
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 21:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?