6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İrtibat polisleri geliyor

Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yeni uygulamayla oluşturulacak olan 'irtibat polisi'nin vatandaşında ayağına kadar giderek sorunlarını dinleyeceğini kaydetti.

Tokat'ta kısa bir süre önce göreve başlayan genç kuşak İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, polis lokalinde basın mensupları bir araya geldi. Göreve geldiği süre içerisinde uygulamaya koyduğu projeleri basın mensuplarıyla paylaşan Aydın, asayiş ve önleyici hizmetlere ağırlık verileceğini söyledi.

Aydın, toplum destekli polis uygulamasına ağırlık vereceklerini belirterek, "Yeni proje hazırlıklarımız var. Asayiş şube müdürlüğümüz tarafından 12 arkadaşımızı irtibat polisi olarak görevlendirildi. Vatandaşımızın ayağına gitmek suretiyle onların güvenlikle ilgili sorunlarını yerinde dinleyecekler. Bazı vatandaşlarımız sıkıntıları, şikayetleri olduğunda karakola gelmekten çekiniyor. Bu arkadaşlar sayesinde yaşamış olduğu sorunları polise aktaramayan vatandaşımızın polis ayağına gidecek ve sorunlarını tespit edecek ve bunların çözümü konusunda çaba sarf edilecek. Kısa sürede eğitimden geçecek arkadaşlarımız bu yönde çalışmalarına başlayacak" dedi.

Aydın, kentte ekip sayısının artırılacağına dikkat çekerek, "Bürolarda çalışan memurlarımızın bazılarını dış göreve verdik. Bu arkadaşlar bir süre sonra yeni görev yerlerinde çalışmaya başlayacak. İdari büroda çalışan personel mesai bitiminde işyerlerinin kapanma saatlerine kadar devriye görevi yapacak. Bu anlamda asayişin sağlanmasında 'şok' uygulamalar yapılacak. Şu ana kadar yapılan hizmetlerde vatandaşımızın memnun olduğunu gördük. Ayrıca çocuklar için eğitim ve trafik hizmetleri başlıyor. Bu anlamda yer bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 15:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?