3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kampanya sona erdi

Tokat'ta, Yerel Yönetimler Derneği öncülüğünde "Pakistanlı çocuklar da bizim çocuklarımız" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına 3 bine yakın vatandaş yardımda bulundu.

8 Ekim 2005 tarihinde başta Pakistan olmak üzere Hindistan ve Afganistan'ı da etkileyen 7.6 şiddetindeki depremde zarar görenlere gönderilmek üzere Tokat Belediyesi tarafından başlatılan giysi ve kuru gıda yardımı kampanyası sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 12 Ekim 2005 tarihinde başlayan yardım kampanyasında 1 TIR giysi, 1 kamyon kuru gıda, 6-7 ton süt toplandı. Toplanan yardım malzemeleri, 3 farklı bölgede oluşturulan ekipler tarafından tek tek paketlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, giysi ve gıda maddelerin ambalajlama çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, "Gıdalar, nakli soğuk hava deposu olan bir araçla yola çıkacak. Özel sektörden bir TIR ve bir kamyonla yarın yardım malzemelerini Ankara'ya uğurlayacağız. Ankara'dan ise Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı 40 TIR ile yardımlar çok kısa sürede Pakistan'a ulaştırılacak" dedi.

Çetin, yardım kampanyasında duygulandıran olaylara da tanık olduklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın çoğu eski giysilerini yıkayıp, ütüleyerek, güzel kokular sürerek üzerine bir kağıt yapıştırmış; 'Bunlar yıkanmış, ütülenmiş, temizlenmiştir' diye. Evindeki 1 kilogram makarnayı dahi Pakistan'a hediye edebilecek kadar kadirşinas vatandaşlarımız var. Onlarla ne kadar iftihar etsek az" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 15:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?