3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kanalizasyonsuz köy kalmayacak

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat'ın, Türkiye'de şu anda kanalizasyon konusunda ilk 5 ilin arasında bulunduğunu belirterek, "2007 yılında kanalizasyonu olmayan köyümüz kalmayacak. Bu da Türkiye'de bir rekor olacak inşallah" dedi.

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, çalışma dönemi sona eren İl Daimi Encümen üyelerini başarılarından dolayı plaketle ödüllendirdi. Plaket töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Nasuhbeyoğlu, Tokat'ta 2007 yılında kanalizasyonu olmayan köyün kalmayacağını ifade ederek, "Bu da Türkiye'de bir rekor olacak inşallah. Türkiye'de şu anda kanalizasyon konusunda ilk 5 ilin arasında bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de özellikle yollarımızın asfaltlanması, onarım ve kanalizasyon işleri devam edecek. Ayrıca gerek 'Eğitime Yüzde 100 Destek' projesi, gerek 'Temiz Okul, Temiz Çevre' projesi kapsamında yine devlet - vatandaş iş birliği ile köylere götürülen işlerin rakamsal boyutu ise 78 milyon YTL. Bu hizmeti 2.5 yıllık bir zaman sürecinde başarmışız. Yine İl Özel İdaresi olarak Tarıma son 3 yıldır çok yoğun destekler verdik. En son aldığımız il daimi encümen karamızla 500 bin YTL'ye yakın bir rakamla bağ çubuğu, bodur elma, bodur kiraz, ceviz ve vişne fidanı halkımıza dağıtmış olacağız" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, İl Daimi Encümen üyelerinin Tokat'ın 609 köyündeki içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon, yol, asfalt onarımı gibi bir çok sorununu giderme yönünde yoğun gayretleri olduğunu kaydederek, "İl Daimi Encümeni üyelerimizin ayrıca ilimizin okullaşma yönündeki çabalarına çok büyük destekleri oldu. Bundan sonraki süreçte de yine İl Genel Meclisimizin öngördüğü programlar doğrultusunda İl Daimi encümeni olarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Faruk Yazıcı, Şahin Demir, Daim Namlı, Arif Düzen, Osman Demircioğlu'na başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaketle ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 13:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?