3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Minibüsçülere argo uyarısı

Tokat'ta yeni alınan belediye özel halk minibüsleri törenle hizmete girerken, Kur-an Kursları Müdürü Sabri Yıldız minibüsçüleri argo kelimeler ve müziklerden uzak durmaya çağırdı. Yıldız, "Dürüst olmalıyız. Herkesin hanımı, kızı, namusu size emanettir. Argo kelimelerden, argo müziklerden, yanlış hareketlerden, davranışlardan uzak kalmalısınız" dedi.

S.S. 3 No'lu Tokat Şehir İçi Halk Minibüsleri ve Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından alınan 15 yeni minibüs, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle hizmete girdi. Törende konuşan Kooperatif Başkanı Ahmet Dülek, bütün maddi ve manevi imkanlarını kullanarak Tokat halkına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni araçları hizmete sunduklarını söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise, yapılan anket çalışmalarında dolmuşların küçük ve eski olması konusunda taleplerin ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu konuyu kooperatif başkanımızla paylaştık ve bu dolmuşlardan belli bir kısmının büyütülmesi gerektiği konusunda oy kullandık. Artık yavaş yavaş insanların rahatça ulaşım sağlayacağı daha kapasiteli minibüsleri hatta koyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dua okuyan Kur-an Kursları Müdürü Sabri Yıldız, minibüsçüleri uyararak, "Herkesin hanımı, kızı, namusu size emanettir. Argo kelimelerden, argo müziklerden, yanlış hareket ve davranışlardan uzak kalmalısınız. Ben arabanıza bindiğimde orada otururken utanmamalıyım. Sizler hususi hizmet veriyorsunuz. Eğer elinize, dilinize, gözünüze, sözlerinize hakim olamıyorsanız, gidin kendi şahsınıza nerede hizmet ediyorsanız edin. Ama argo kelimler, müzikler, yanlış hareketlerden uzak durun. Namus birdir, Ahmet'inki başka sizinki başka değildir. Allah bir, vatan bir, millet bir, din bir, namus birdir. Bunları bölemezsiniz, 'sana ne' diyemezsiniz" diye konuştu.
Yıldız, konuşmasını bir örnek vererek şöyle tamamladı: "Her ilde gördüğümüz bir manzara var. Minibüsçülerle, ekmek arabaları sanki padişaha kelle götürür gibi gidiyorlar. Böyle de olmasın, usule uygun gidip geliniz."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:40:44
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali atakum IP: 81.214.112.xxx Tarih : 11.06.2006 05:48:46
sayın koop. başkanıma helal olsun. çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. son 3 yılda tokat'ta toplu taşım problemi kalmamıştır. tokat artık kaliteli hizmeti yakalamıştır. kendi bünyesinde kaliteli bir sistemi oturtarak tokata hizmet anlayışının doruğuna çıkılmıştır.