2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Pakistan'a destek kampanyası

Tokat'ta, Yerel Yönetimler Derneği öncülüğünde "Pakistanlı çocuklar da bizim çocuklarımız" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek amacıyla kurulan çadıra kısa sürede 2 bin kişi yardımda bulundu.

8 Ekim 2005 tarihinde başta Pakistan olmak üzere Hindistan ve Afganistan'ı da etkileyen 7.6 şiddetindeki depremde zarar görenlere gönderilmek üzere Tokat Belediyesi tarafından başlatılan giysi ve kuru gıda yardımı kampanyasına ilgi çığ gibi artıyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 1 hafta önce kurulan çadırda 5 kamyona yakın giysi ve kuru gıda malzemesi toplandı. Her kesimden vatandaş, çadıra otomobilleriyle ve sırtlarında çuvallarla yardım malzemesi getiriyor. Toplanan yardım malzemelerinin 3 farklı bölgede oluşturulan ekipler tarafından tek tek kontrol edilerek paketlendiği bildirildi. Yardım malzemeleri içerisindeki koltuk değneği ise duygulandırdı.

Öte yandan, yardım çadırına vatandaşların işe yarayabilecek her türlü giyim malzemesi, özellikle kışlık giysiler getirebilecekleri kaydedildi. Yardım kampanyası 21 Ekim 2005 Cuma günü sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 14:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?