3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Projeler ödenek bekliyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, üniversitenin ödenek sıkıntısı yaşadığını ifade ederek, "Üst geçit projesi ödenek yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldi, bazı projeler ise ödenek bekliyor" dedi.

Tokat Turhal Karayolu üzerinde yapımı devam eden GOÜ Taşlıçiftlik Kampüsü bağlantı yolu üst geçit projesinin üniversitenin ulaşımda olmazsa olmaz projelerinin başında yer aldığını belirten GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, projenin ödenek yetersizliğinden dolayı durma noktasına geldiğini söyledi. Seyfikli, "Üniversitemiz bütçesiyle bu projenin tamamlanması en az 3 yıl alacaktır. Tüm ödeneğin 1 yılda kullandırılması halinde proje kısa sürede tamamlanacaktır. Aksi takdirde üniversitemizin ulaşımında ciddi sorunlar yaşanacaktır" dedi.

Seyfikli, üniversitenin kongre merkezine ihtiyacı olduğunu da ifade ederek, "Fen Edebiyat Fakültesi binasına ek, çok amaçlı kullanılacak merkezi anfi binamızın inşaatı devam etmektedir. Bu eğitim-öğretim dönemi içinde anfi binamız kullanıma açılacaktır. Ancak üniversitemizin bir kongre binasına acil ihtiyacı var. Kongre merkezi projesi hazır olup, ödenek temin edildiği taktirde inşaatına başlanacaktır. Diğer bir projemiz ise merkezi araştırma laboratuvar binamızdır. Bunun da projesi tamamlanmış olup, inşaatına ödenek sağlandığı taktirde en kısa sürede başlanacaktır. Tıp Fakültesi eğitim binalarının inşaatı kampüs alanında hızla devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 10:48:01
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?