3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Restorasyon çalışmaları sürüyor

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Halef Sultan Zaviyesi'nde incelemelerde bulundu.

Tokat'ta binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi binalarda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çalışmaların içerisinde yer alan birçok eserden Sultan 2. Mesut zamanında hanedanın büyüklerinden Halef Bin Süleyman adına yaptırılan Darül İlim ve Amel ile Osmanlılar zamanında Halef Sultan Tekke ve Zaviyesi adıyla kullanılan Selçuklulara ait tarihi yapı da çalışmalarla eski görünümüne kavuşturuluyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş ve Vakıflar İnşaat Abide Şube Müdür Vekili Yılmaz Kılınç'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, yaklaşık 4 metre toprak altındaki yapıların çevre kazıları yapılarak gün ışığına çıkartıldığını söyledi.

Aktaş, "Üst örtüsü tamamen yıkık eserin beden duvarlarının onarımı yapıldıktan sonra üst örtü onarımı yapılarak kurşun levhalarla örtüldü. Eserin iç kısmında bulunan mekanların derz tamirlerinin yapılarak taban kaplamasının kirişli ahşap döşeme yapıldı. Ayrıca eserde bulunmayan kapı ve pencere doğramalarının dokusuna uygun bir şekilde yapıldı" dedi.
Onarım işleri 2005 yılı sonuna kadar bitirilecek olan vakıf eserinin 2006 yılında hizmete sunulacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 17:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?