2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Samsun UMKE, Tokat'ta çalışmalarına başladı

Sağlık Bakanlığı'nın "Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi" (ASOP) kapsamında Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Birliği tarafından, Tokat'ta UMKE'nin oluşturulması için bir haftalık eğitim çalışmalarına başlandı.

Tokat'ta eğitim çalışmalarına başlayan Samsun UMKE Birliği'ne başkanlık eden Psikolog Serap Bozkaya ile ekipte bulunan doktorlar Alper Özkutlu, Turgut Keçik, Murat Sezer, Akif Gün, Şule Apaydın ve Berna Algan konularıyla ilgili bilgi vermeye başladı.

Tokat Valiliği toplantı salonunda başlayan eğitim çalışmalarının ilk gününde bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Erzincan depreminde yaşadıklarını ve Nurcan hemşirenin kurtarılması hikayesini anlatarak, doğal afetlerde erken müdahale ve kurtarma tekniklerinin önemine dikkat çekti.

Türkiye genelinde UMKE Birlikleri'nin kurulmak istendiğine değinen ve 2006 yılı sonuna kadar 81 ilde organizasyonun hazır hale getirilebilmesi için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Samsun ekibi Tokat'tan sonra Amasya, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop ve Kastamonu'da da UMKE'nin kurulması için toplantılar yapacak. Tokat'ta konuyu çok iyi ele almalı ve gerekeni biran önce yapmalıyız" diye konuştu.
Doğal afetlerde sağlık personelinin önemini de vurgulayan Vali Nasuhbeyoğlu, kurtarma çalışmalarında her kuruluşun üzerine düşen görevi yerine getirmesinin önemine de değindi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 10:07:02
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?