3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sarıtaşlı'dan rektörlere tepki

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, ihalede usulsüzlük yaptığı iddiasıyla tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a destek veren rektörlere tepki gösterdi.

TTSO Başkanı Sarıtaşlı, yargının üstünde hiçbir şeyin olmaması gerektiğini belirterek, "Yargıya, yargıçlarımıza, Türkiye Cumhuriyeti yasa ve kanunlarına saygımız sonsuzdur. Herkesin görevini bilmesi lazım. Hiç kimsenin görevinin üstünde tavır ve hareketler içerisinde olmaması gerekir. Eğer, Türkiye'de birileri yanlış yapıyorsa yargı önünde bunun hesabını vermelidir. Bunun hesabını verirken de birileri yargıya güvensizlik ortamını ortaya çıkarmamalıdır. Ben rektörlerimizin bu tavırlarını hoş bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin rektörü, inşallah ceza almadan yargıçlarımızın kararıyla aklanır ama bu süreci hepimizin saygı ölçüsü içerisinde beklemek zorunluluğu var" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, "Rektör Aşkın'a sahip çıkmak, Cumhuriyete sahip çıkmaktır" sözlerine de tepki gösteren Sarıtaşlı, "Cumhuriyetimize her kurum sahip çıkmaktadır. Dolayısıyla en önce sahip çıkan yargıdır. Erdoğan Teziç, kendisi de bir hukuk profesörüdür. Nasıl böyle bir konuşma yapmıştır, ben yadırgadığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 10:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?