6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tokat-Sivas yolu ulaşıma açıldı

Tokat'ta, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapanan Sivas-Tokat karayolu ulaşıma açıldı.

Kentte gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini gösterdi. Tokat-Sivas karayolu Çamlıbel Geçidi'nde yaşanan tipi nedeniyle görüş mesafesi 5 metreye kadar düşerken, yol trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri tarafından benzin istasyonlarında durdurulan araçlara zincir takmaları konusunda uyarı yapıldı. Yolcu otobüslerinden bazıları ise terminale geri dönüş yaptı. Bazı sürücüler ise yolda gerekli çalışmaların çok geç başlatıldığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Karayolları ekipleri, yaşanan tipi nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu araçları bir süre bekletti. Yola hazırlıklı çıkan bazı sürücülerin soğuktan korunmak için aldıkları önlemler ise dikkat çekti. Kayseri'ye doğru yola çıkan Vahdet Sağlam, kapalı kasa kamyonete koyduğu piknik tüpüne taktığı pürmüzle ısınmaya çalıştı.

Sağlam, kış şartları için her türlü önlemi aldığını ifade ederek, "Mazot yakmıyoruz, tüp yakıyoruz. Bu daha fazla ısıtıyor. Yaklaşık 1.5 saattir buradayız. Yolda tipi var" dedi. Sulusaray ilçesine Samsun'dan balık götüren balıkçılar da, hava şartları nedeniyle perişan olduklarını kaydetti.

Yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalan yol, trafik ekiplerinin kontrolünde zincir takılı araçlara açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betül bozkuş IP: 85.104.53.xxx Tarih : 3.02.2008 13:13:29

oh be tokata gidebileceğiz..tabiii babam izin verirse