3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tokat'ta deprem tatbikatı

Tokat'ta, Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Sağlık Bakanlığı'nın Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi (ASOP) kapsamında Tokat'ta kurtarma ekibi oluşturmak için bir haftalık eğitim veren Samsun UMKE, eğitimi tatbikatla noktaladı. T

ürkiye genelindeki 11 koordine ilden biri olan Samsun, Tokat'a gönderdiği ekibiyle bölgesindeki 3. UMKE temel eğitimini tamamladı. Eğitim sonunda özel olarak hazırlanmış deprem sahasında Tokat Sivil Savunma Arama Kurtarma İl Müdürlüğü, Tokat Sağlık İl Müdürlüğü UMKE gönüllüleri ve Samsun UMKE ekipleri, senaryo gereği depremde enkaz altında kalan yaralıları kurtarıp ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, tıbbi müdahalenin ardından 112 Acil Servis ambulansına taşındı.

Tatbikatın başarıyla sona ermesinin ardından bir konuşma yapan Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Ülkemizde, herhangi bir tabii afette bütün kaynaklarımız insanlarımızın kurtarılması için seferber ediliyor. Bizim için insan hayatı çok kıymetlidir. Tabii afetler sırasında kurtarma ve tıbbi müdahale operasyonlarının en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için de her zaman hazırlıklı olduğumuz, bu tatbikatla bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Tokat'ta da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin hayata geçmesi sevindiricidir" dedi.
Tokat'ta 42 kişilik UMKE ekibinin oluşturulduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 14:38:56
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?