2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Vali, yaşlıları kabul etti

Tokat Huzurevi'nde kalan yaşlıları makamında kabul eden Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, toplumsal barışın durumu iyi olmayanların gözetilmesiyle sağlanabileceğini ve Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşlılarına sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Yaşlılıktan korkulmaması gerektiğini, devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla yaşlılara sahip çıktığını ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Biz devlet olarak sadece yaşlılarımızın değil, kimsesiz çocuklarımızın ve gençlerimizin de yanındayız. Bizim ülkemizde 'sokak çocuğu', 'evsiz' kavramları yoktur. Ancak, bazıları bu kavramları devletin sahip çıktığı ancak devletin şefkat kollarında kalmak istemeyen 3-5 kişiyi örnek göstererek Türkiye'nin gündemine sokmak istemektedir. Biz bugüne kadar 200 devlet kurmuş, gelenek ve görenekleriyle dimdik ayakta duran ve büyüğüne saygıda, küçüğüne sevgide kusur etmeyen bir milletiz. Bu hasletlerimizi de korumaya devam edeceğiz" dedi.

Yaşlılığın hastalık olmadığını, esas hastalığın fakr-u zaruret içinde yaşamak olduğunu ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Çok şükür ki aile yapımız yardımlaşmayı öngörüyor. Bu öngörü sayesinde zor durumları aşıyoruz. Toplumsal barışın sürmesi içinde var gücümüzle fakirlikle mücadele etmeli, birbirimize, yakınlarımıza destek olmalıyız. Sertlikten uzaklaşmalı, yumuşaklığı tercih etmeli ve güler yüzümüzle sadece yaşlılarımıza değil bütün insanlarımıza motivasyon aşılamalıyız" diye konuştu.

Nasuhbeyoğlu, gerçekten ihtiyaç sahibi olanların ve derdine çare bulamayanların kendisine gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 14:25:12
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?