3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali'ye hüzünlü uğurlama

Hakkari Valiliği'ne atanan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat'tan törenle uğurlandı. Vali Nasuhbeyoğlu, "Şu anda parmağımızda bir diken var, bu dikeni hep beraber çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Hakkari Valiliği'ne atanan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat'tan göz yaşları arasında uğurlandı. Tokat Valiliği'nde düzenlenen uğurlama töreninde uzun kuyruklar oluşurken, valilik personeli tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, basın mensuplarına makamında yaptığı açıklamada, terörün tamamen yok edilmesi için birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Vali Nasuhbeyoğlu, çok sevdiği Tokat'tan gurur ve mutlulukla ayrıldığını belirterek, "İşte tablo budur; biz insanlarımızla hep kaynaşma olgusu içinde olduk. Eğer ülkemizde varlıklı olanla varlıksız olan bir noktada birleşerek bir güzelliği oluşturabilirse, işte dünyadaki güzellik bu. Ülkemizin daha güzel, sağlıklı günlere ulaşması için mutlaka terör olgusunun çözümlenmesi ve bu olgunun ülkemizin semalarından topyekun yok edilmesi çok büyük önem arz ediyor. Tabi bununla iş bitmiyor. Topyekun ülkemizin her tarafında adil, eşit hizmet dağılımının sağlanması gerekiyor. Bütün kurum ve kuruluşların sıkıntılı yerlere el birliği, gönül birliği içinde destek vermeleri, hizmet etmeleri gerekiyor" dedi.

Milli birlik olgusunu sağlama başarısının geçmişte olduğunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Şu anda parmağımızda bir diken var. Bu dikeni hep beraber çıkarmamız gerekiyor. Ondan sonrası da sosyoekonomik alanda alınacak tedbirlerin etkinleştirilmesi olgusu. Birlik ve beraberlik olgusu içinde hiçbir sorunumuzun olmayacağını ifade ediyorum. Ben son olarak şunu söylüyorum 'geldim, çalıştım, gidiyorum'. Şimdi inşallah gideceğim, çalışıp döneceğim" diye konuştu.

Bu arada, makamında bakır ustası Mustafa Yıldız'la vedalaşan Vali Nasuhbeyoğlu, bakır ustası Yıldız'a, "Sen bakır dövmeye devam et, o çekici vurdukça birilerinin kafasına, terörün kafasına inecek" dedi.

Uğurlama töreni öncesi ayrıca Vali Nasuhbeyoğlu, Tokatspor Kulübü Başkanı İsmail Duman ve Basın Sözcüsü Bekir Atılgan'ı da makamında kabul etti. Vali Nasuhbeyoğlu, Tokatspor'un şampiyon olması için elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini ifade ederek, "Tokatspor'a şampiyonluk yakışır" ifadesini kullandı.

Başkan Duman ise Vali Nasuhbeyoğlu'na şampiyon olma sözü vererek, plaket takdim etti. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek de günün anısına Vali Nasuhbeyoğlu'na Tokat bakırı hediye etti.

Uğurlama töreninde polis mangasını selamlayan Vali Nasuhbeyoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, vatandaşlar, daire müdürleri ve güvenlik güçleriyle vedalaştı. Duygusal anların yaşlandığı uğurlama töreninde GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Vali Nasuhbeyoğlu'na "Tokat için üzülüyorum, ülkem için seviniyorum" dedi.
Günün anısına şiir yazan eski muhtar İsmail Akkaç'ın şiirini İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal okudu. Vali Nasuhbeyoğlu, Tokat'tan Ankara'ya alkışlar arasında uğurlandı. Nasuhbeyoğlu'nun Ankara'dan Hakkari'ye geçeceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 12:23:10
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 12:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?