2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yabancılar marka peşinde

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Bahattin Öztaş, yabancı firmaların TEKEL'in özelleştirilme sürecinde marka peşinde olduklarını iddia etti.

TEKEL'in özelleştirilmesi sürecinde savunmuş oldukları bir takım düşüncelerin bugün ortaya çıktığını ifade eden Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Bahattin Öztaş, yabancı firmaların TEKEL'in tutulan markaları Samsun, Maltepe gibi isimlerin peşinde olduğunu ve bu isimlerin patentini alarak pazar paylarını genişletme düşüncesinde olduklarını söyledi.

Öztaş, yabancı firmaların Türkiye pazarına TEKEL'in isim hakkını alarak gireceklerini ve daha sonra da fabrikaların kapatılacağını ileri sürdü. Türkiye'nin tütün ülkesi olduğunu ve tütünde çalışan ve geçimini sağlayan yaklaşık 3.5 milyon insanın bulunduğunu belirten Öztaş, "Fabrikaların kapatılması, Türkiye'de işsizler ordusuna yeni isimler kazandıracak. Şu anda çalışan 24 bin işçi bir şekilde dışarıda bırakılacak. Bunlar Türkiye'ye kambur olacak, başka bir alternatifi yok" diye konuştu.

1 Kasım 2005 tarihinden itibaren Adana ve Malatya Sigara Fabrikaları'ndaki çalışma sisteminin tek vardiyaya düşürüldüğünü açıklayan Öztaş, vardiyayı düşürmekteki asıl amacın toplum nezdinde üretimi düşük göstermek olduğunu ileri sürdü. Öztaş, "Vardiyayı teke düşürerek üretimi azaltmak ve oradaki çalışan insanların haksız kazanç elde ettiklerini topluma yansıtmak gibi bir şekilde toplum desteğini çekmeye çalışılıyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bunun üstesinden geleceğimiz kanaatindeyim. Aynı olayı Tokat Sigara Fabrikası'nda yılbaşından itibaren düşündüklerini beyan ettiler. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?