2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yolcu otobüsü yolda kaldı

Tokat-Sivas Karayolu Kızıleniş mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle kayarak yolda kalan yolcu otobüsünde bulunan 11'i çocuk 25 kişi mahsur kaldı. Soğuktan donmak üzere olan çocukların imdadına polis yetişti.

Edinilen bilgiye göre, Sulusaray İlçesi'nden İstanbul istikametine hareket eden 34 LLY 06 plakalı bir yolcu otobüsü Tokat-Sivas karayolunun Kızıleniş mevkii 18. kilometresinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile kayarak yolda kaldı.

Yolun sağ şeridini kapatan otobüs nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yolda, bazı kamyon ve TIR'larda mahsur kaldı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yolcular aracın otobüsün arıza yapması nedeniyle soğukta beklemek zorunda kaldı. Yaklaşık 2 saat otobüste kurtarılmayı bekleyen yolculara herhangi bir yardımın ulaşamaması nedeniyle yolculara trafik ekipleri yardımcı oldu. Otobüs içerisinde bulunan kadınlar ile 11'i çocuk 25 yolcu donma tehlikesine karşı polis otomobillerine alındı.

Öte yandan otobüste kalan yaşlılarda gelen bir araca bindirilerek donmaktan kurtarıldı. 3 araçla kurtarılan yolcular Tokat Belediyesi terminaline götürüldü. Çocuklarla yakından ilgilenen polis, kek ikram etti. Donmaktan kurtarılan yolcular ise derin bir nefes aldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 00:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?