3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Devlet Hastanesi önünde beyaz eylem

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Tokat İl Başkanı Metin Memiş, döner sermaye uygulamasında çok ciddi adaletsizliklerin mevcut olduğunu iddia ederek, sağlık hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu gerçeğinin göz ardı edildiğini ileri sürdü.

Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Büro-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Sendikaları İl Temsilcileri adına Tokat Devlet Hastanesi önünde düzenlenen eylemde konuşan Sağlık-Sen İl Başkanı Metin Memiş, döner sermaye uygulamasında çok ciddi adaletsizlikler olduğunu iddia etti. Memiş, "Bu da sağlık teşkilatındaki çalışma başarısını ciddi anlamda bozacak bir uygulamadır. Ayrıca yıllık izinlerin döner sermayeden kesilmesi gerekmektedir. Tabip dışı sağlık çalışanlarında performans kriterlerinin belirlenmesi ve herkesin yaptığı işe göre döner sermaye olması sağlanmalıdır" dedi.
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden önce, bu hastanelerde çalışan personelin aldıkları ikramiyelerin devir işlemlerinden sonra ödeneceğinin taahhüt edildiğini, ancak bugüne kadar ödeme yapılmadığını da kaydeden Memiş, "Bu ikramiyelerin bir an önce ödenmesi ve çalışanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'nda 5 yıldır açılamayan görevde yükselme sınavı da bir an önce açılmalı ve sınavlar 2 yılda bir yapılmalıdır" diye konuştu.

Memiş, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının zorluğunun dikkate alınması ve gerekli personel takviyesinin yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 17:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?