3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

İlaç kampanyası

Tokat'ta ekonomik açıdan zor durumda olan ve hiçbir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla 4. ilaç toplama kampanyası başlatıldı.

Tokat Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan ilaç kampanyasına, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda düzenlenen törenle start verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar, kampanya çerçevesinde sağlık ocakları ve açılan stantta toplanacak ilaçların tasnifinin sağlık müdürlüğü tarafından yapılarak ihtiyaç sahiplerine mobil sağlık hizmetleri çerçevesinde ulaştırılacağını söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, Ramazan ayında böyle bir kampanyanın başlatılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Tokat halkını kampanyaya destek vermeye çağırdı. İlaç konusunda büyük israf yaşandığını belirten Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise, "Bu kampanyalarla israfı mümkün olduğunca en aza indirmeyi ve ihtiyaç sahibi insanlara destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu da, fakir fukarayı gözeten vakıf geleneğinin sürdürüldüğünü ifade ederek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla en ücra köşelerdeki fakir fukara insanlarımıza en seri şekilde ulaşmanın gayreti içindeyken, özellikle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza destek amacıyla bu kampanyayı 3 yıldır devam ettiriyoruz. Bugüne kadar vatandaşlarımızdan 200 bin YTL'lik ilaç desteği aldık" diye konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, kampanyanın başlatıldığı çadırın 'Halkın İlaç Bankası' olduğunu da sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından kampanyaya ilk ilaç bağışını TEDAŞ Müessese Müdürü Remzi Zengin yaptı. Başkan Çiçek de kampanyaya evinden getirdiği ilaçlarla katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda başlatılan 'İlaç Toplama Kampanyası'na vatandaşlar, 31 Ekim 2005 tarihine kadar evlerindeki ihtiyaç fazlası ve kullanım süresi dolmamış ilaçlarla katkıda bulunabilecek.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 16:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?