2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

'Kral otu'nun krallığı

Tema Vakfı Tokat İl Temsilciliği'nin geleneksel pazar sohbetlerinde bu hafta 'kral otu' anlatıldı. Doğadaki otların faydalarını anlatmakla bitiremeyen Prof. Dr. Zeki Özer, bu haftaki sohbetinde de, 'kral otu'nun faydalarını sıraladı.

Kral otunun krallığı Tokat Tema Vakfı İl Temsilciliği'nde anlatıldı. Prof. Dr. Zeki Özer, bitkinin temmuz - ağustos aylarındaki çiçeklenme döneminde toplandığını belirterek, çok eskiden beri hastalıklar tedavisinde kullanıldığını hatırlattı.

Özer, bitkinin ağız ve gırtlak enfeksiyonları, boyun ağrıları, ağız içi çürükler, ağız yaralarının tüm çeşitleri ile, kalp, mide,bağırsak, idrar yolları rahatsızlıklarına iyi geldiğini anlattı.

Özer, çok konuşan ve şarkı söyleyenlerin her gün kral otuyla hazırlanmış çay içip, yada ağız gargarası yapmaları gerektiğinin altını çizerek, yapraklarının da kansızlık, yaralar, romatizma, siyatik, hazımsızlık, karaciğer sertleşmesi, karaciğer rahatsızlıkları, dalak hastalıklarına  iyi geldiğini savundu.

Özer'e göre, bu ottan hazırlanan çaydan günde iki bardak içilmesi, yılda bir iki defa da otla hazırlanmış banyo yapılması ve  ve kremininin kullanılması ayrıca varis ve bacaklarda oluşan şişkinliklere iyi gelmekte .

Toplantıda konuşan Tema Vakfı Tokat İl Temsilcisi Mustafa Yarılan ise, Özer'in her hafta üzerinde durduğu otların mutlaka kullanılması gerektiğini söyleyerek, katkılarından dolayı Özer'e teşekkür etti.

Mustafa Yarılan - Kenthaber / Tokat
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 11:35:24
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 11:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?