2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Vali sağlıkçıları uyardı

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, ilaç kullanımında yapılan israfa değinerek, "Sağlıklı bir toplumun ilaçla sağlanmasının mümkün olmadığını mutlaka bizim topluma anlatmamız gerekiyor" dedi.

Tokat 75. Yıl Sağlık Ocağı'nda 2006 yılında kurulması düşünülen Kanser Erken Tanı ve Teşhis Merkezi çalışmaları konusunda yapılan toplantıya katılan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ilaç kullanımının çok fazla olduğuna dikkat çekti.

Nasuhbeyoğlu, ilaç tüketiminde israf olduğunu belirterek, "Bu kadar hastalıklı toplum olduğumuza ben inanmıyorum. Bu israfın bir şekilde önüne geçilmesi gerekiyor. Sizlerden ricam bu 'ilaç reçeteleri tüyü bitmedik yetimlerin hakkı' mutlaka hastayı görerek, ihtiyacı olduğu ilacı yazarak bu işi çözmemizde yarar var. Bu bir vicdani konu haline geliyor. Sağlıklı bir toplumun ilaçla sağlanmasının mümkün olmadığını mutlaka bizim topluma anlatmamız gerekiyor. Toplum olarak suni gıdalara girmişiz. Beslenme uzmanları sebzeyi yarı çiğ yiyin diyor. Ama biz ne yapıyoruz; sebzeyi fazla pişirip besin değerini öldürüyoruz" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, sağlık hizmetinin iyi bir altyapıyla daha sağlıklı verilebileceğini ifade ederek, "Hastanelerimizin onarımında, onlara ek bina yapılmasında ve daha uygun şartlarda kullanımı için rehabilitasyon anlamında önemli mesafeler kat edildi. Sağlık Bakanımızın ilimizi ziyaretleriyle beraber önemli açılımlar gerçekleşti. Sağlık alanında yıllarca özlemini çektiğimiz bir arsanın il genel meclisimizden çıkartılarak, devlet hastanesi için tahsisi yapıldı. Şu anda 2006 yılı programına hastanenin girmesi sürecindeyiz" diye konuştu.

Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar da, kanserde erken tanının önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda halkımızı bilgilendirmek sağlık hekimimizin görevidir. Geldiğimiz günden itibaren valimiz sürekli arkamızda oldu ve sağlık konusunda desteklerini bizlerden esirgemedi. Personelimizin köylere kadar gitmesini zorlaştıran zamanlarda valimiz mobil hizmeti konusunda destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 16:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?