2
Mayıs
2024
Perşembe
TURHAL - TOKAT

66 metreden görsel şölen

Tokat'ın Turhal ilçesinde yaptırılan 66 metre yüksekliğindeki belediye sosyal tesisi ve kule inşaatında sona yaklaşılıyor.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye kasasından bir kuruş dahi harcanmadan kat karşılığı sistemi ile yaptırılan inşaatın iki ay içerisinde hizmete açılmasının beklendiğini kaydeden Başkan Ali Gözen, kuleden Turhal'ı seyretmenin büyük keyif verici olduğunu belirtti. Gözen, "İlçemizi 66 metre yükseklikten izlemek çok güzel bir şey. Artık herkes Turhalımızı bu yükseklikten istediği zaman görebilecek." dedi.

İnşaatın bir an önce hizmete girmesi için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Gözen, inşaat hakkında söylenen asılsız sözlere de kulak asmadığını dile getirdi. Gözen şöyle konuştu:

"Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalara hız verildi. Bugün itibariyle baktığımızda camlar takılma aşamasına geldi. Kafeterya kısmı olan en üst kısımda dönecek kısmın mekanizması konulmuş durumda. Artık ince iş diye tabir edilen inşaat işleri kaldı. Şu anda kulenin kafeterya kısmı olan en üst kısımda mutfak kısmının yapılması ve taban döşemelerinin yapılması ile ilgili süreç başlıyor. Kule'den Turhal gayet güzel görünüyor. Herkesin kule bittiğinde mutlaka buraya çıkıp Turhal'ı seyretmelerini isterim."

İlçeyi marka şehir yapmanın peşinde olduklarını hatırlatan Gözen, "Çünkü biz bu hizmetimizin şehrimizin geleceği açısından önemli olduğu kanaatindeyiz. Ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Turhal Belediyesi olarak kule inşaatını kat karşılığı sistemi ile ihale ettik. Turhal Belediyesi'ni bu hizmetten hiçbir şekilde 5 kuruş dahi kaybı olmadığı gibi artı kazancı var. Herkes her şey söyleyebiliyor, ama biz bu alışkanlıktan şiddetle uzaklaşmak zorundayız. Bizim amacımız Turhalımızı marka şehir yapmak. Bu amaç doğrultusunda farklı bir eser ya da eserlerin olması gerekiyor. İşte alt geçit bunlardan birisi, kule ikincisi ve buna benzer Şehirler Otobüs Terminalimiz, Kültür Merkezimiz bunlar ayrı ayrı birer markadır. Biz bu tür hizmetlerimizle geleceğe yatırım yapıyoruz Allah'a şükürler olsun ki batakta olan bir belediyeyi ekonomik olarak düzlüğe çıkardık Ekonomik olarak da çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?