16
Mayıs
2024
Perşembe
TURHAL - TOKAT

AB projesi sertifika töreni

Turhal Belediyesi tarafından hazırlanan ve AB tarafından hibe kredi ile desteklenen "Turhal'da Etkin İnsan Kaynakları Yönetimi İle İşsizlikle Mücadele" projesi kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi. 

4 ay süren "Turhal'da Etkin İnsan Kaynakları Yönetimi İle İşsizlikle Mücadele" kursu sonucunda toplam 45 kursiyer sertifika almaya hak kazandığı bildirildi. Kurs kapsamında bir çok işverenin aradığı fakat kalifiye personel sıkıntısı çektiği büro yönetimi ve sekreterlik ve bilgisayarlı muhasebe alanlarında insanlar yetiştirildiğini kaydedildi. Sertifika töreninde konuşma yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, projelerin amaçlarına ulaşmasının önemli olduğunu söyledi. 

Gözen, "Özellikle bu projemizin amacına ulaşması için işverenlerimize, iş adamlarımıza büyük görev düşüyor. İhtiyaçları dahilinde bu yetişmiş kalifiye kursiyerlerimizden işe almaları halinde hem projemiz amacına ulaşacak hem de kendileri kalifiye personellerle işlerini yürütecekler. Büro yönetimi, sekreterlik ve bilgisayarlı muhasebe alanında yetişen kursiyerlerimize iş olanakları sunmak için gerekli çabayı hep birlikte göstermeliyiz. Ayrıca bu kurslarımızın bundan sonrada devam edeceğini hatırlatmak istiyorum, fakat biz bu gençlerimize ne kadar çok iş imkanı sağlarsak bundan sonraki kurslarımıza da o kadar rağbet artar. Yine bu kurslarımızda siz değerli iş adamlarımızdan gelecek taleplere göre de yeni kurslar da açabiliriz" dedi. 

Başkan Gözen, Turhal olarak AB'ne geçen sene girdiklerini ifade ederek, "Neden mi? Çünkü geçen sene Tokat genelinde 26 proje AB tarafından desteklendi ve bu projelerden toplam 10 tanesi ilçemizde belediyemiz ve çeşitli kuruluşlar tarafından hazırlandı. Bunlardan 2 proje belediyemizce hazırlandı. Bunlardan bir tanesi bu bölgenin en büyük projesi olan ve yaklaşık 2 milyon euro bedelli içme sularımızın rehabilitasyonu projemiz idi. Bu proje ile 2035 yılına kadar ilçemizin daha sağlıklı ve sorunsuz içme suyu sağlanacak. İnşaatının hızla devam ettiği bu proje inşallah 2007 yılının Ağustos ayı içerisinde tamamlanacak ve hayata geçecek. Turhal Belediyesi olarak AB'ne Çevre Bakanlığımız nezdinde vermiş olduğumuz bir proje ki yaklaşık 10 milyon euro değerindeki Turhal'daki atık su arıtma tesisi kurulması projemizdi. Bu projemizin de kabul edildiğini burada müjdelemek istiyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Turhal'da etkin insan kaynakları yönetimi ile işsizlikle mücadele projesi içerisinde yer alan "bilgisayarlı muhasebe" kursu 1'.si Erdal Uysal, kurs 2.'si Sibel Türk ve Kurs 3.'sü Alper Yaşın'a sertifikalarını Başkan Gözen verdi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz, Tokat İş-Kur İl Müdürü Rafet Aksu ve AK Parti İlçe Başkanı İzzet Bozduman da kursiyerlere törende belgelerini verdi. Tören, Turhal Belediyesi Kültür evinde düzenlenen proje kapanış kokteyli ile sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 10:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?