19
Mayıs
2024
Pazar
TURHAL - TOKAT

AB standartlarına uyum toplantısı

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu Başkanlığı’nda Turhal İlçesi’nde yapılan toplantıda AB standartlarına uyum ve AB Fonu’ndan KOBİ’ lere verilen destekler gündeme getirildi.

Turhallı sanayici ve işadamlarının katıldığı toplantıda AB Fonları’ndan yararlanma konusu ve avantajları gündeme gelirken, KOBİ’lerle ilgili olarak yeni yatırım yapacak müteşebbislere verilen destekler (makine, teçhizat) konusunda bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca AB kapsamı dışındaki fonlardan yararlanabilmek için yapılması gerekenler açıklanırken, rekabet ortamının varlığı dikkate alınarak yeni ürünlerin piyasaya düşük maliyetlerle sürülmesinin gerekliliği ve farklı alanlara yatırım yapmanın zaruret olduğu belirtildi. AB standartlarına uyumun özel sektörde daha büyük bir önem arz edeceği belirtildi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında yapılan toplantıya sanayici ve işadamlarının yanısıra Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal TSO Başkanı Osman Atılgan ve Gazi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ünsal Ban katıldı.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 11:16:05
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 12:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?