18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURHAL - TOKAT

'İhmal olup olmadığını araştıracağız'

Turhal'da yolcu treninin hemzemin geçitten geçmek isteyen kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Kazanın hemzemin geçitte bulunan sinyalizasyon hatasından kaynakladığı iddiası üzerinde duruluyor.

Kaza, ilçenin İskele Mahallesi’nde saat 12.45 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sivas - Samsun seferi yapan Ruki Civan idaresindeki 42602 sefer sayılı yolcu treni, hemzemin geçitten geçmek isteyen Hüseyin Akbaş yönetimindeki 40 NA 175 plakalı plastik boru yüklü kamyona çarptı.

Trenin yaklaşık 20 metre sürüklediği kamyonun sürücüsü Hüseyin Akbaş olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonda yolcu olarak bulunan Cafer Yaman ise, ağır yaralandı. Turhal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Cafer Yaman, Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaman’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaza esnasında büyük korku yaşadıklarını ve olayın şoku ile trenin devrilmesinden korktuklarını ifade eden yolcular ise, kamyonunun treni gördüğü halde yola girdiğini iddia etti. Bu arada, kaza sonucu hafif hasar alan yolcu treni yaklaşık 1 saatlik rötardan sonra seferine devam etti.

Öte yandan, Zile İlçesi’nde katılacağı bir program için olay yerinden geçmekte olan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel’den bilgi aldı. Kaza yerinde ihmal olup olmadığını araştırılacağını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, basın mensuplarının ’Hemzemin geçitte sinyalizasyon arızası var mı?" şeklindeki soruya, "Onu inceleyeceğiz. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yapacağız; şuanda bir şey söylemek doğru değil" diye cevap verdi.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 16:31:38
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 15:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?