23
Mayıs
2024
Perşembe
TURHAL - TOKAT

Sel felaketi 1 can aldı

Turhal'da meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti. İlçe merkezinden geçen Dazya Çayı, yüksek kesimlerdeki karın erimesi ve aşırı yağış nedeniyle dün gece 23.00 sularında taştı. Büyük hasara yol açan sel felaketinde 1 kişi de hayatını kaybetti.

Sabah saat 08.30 sularında çalılara takılmış halde bir kanalda 63 yaşındaki Nurettin Bozmaz’a ait olduğu belirlenen ceset bulundu. Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemeden sonra ölen şahsın cesedi, otopsi yapılmak üzere Turhal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandansel ve su baskınının ardından başlatılan zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Amasya-Tokat karayolu kontrollü olarak trafiğe açılırken, Turhal'da dün gece metrekareye 30 kilogram yağmur düştüğü bildirildi.

Taşkının meydana geldiği alanda incelemelerde bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dazya Çayı'nın bulunduğu alana taşkın koruma alanı yapılması gerektiğini ifade ederek, "Bölgedeki vatandaşlarımızın buradaki yapılanmalarını biraz daha ciddi bir şekilde, başka bir bölgeye kaydırabilirsek problem ortadan kalkmış olacak. Sel baskınında konuyla ilgili olarak daire müdürlerimiz yoğun bir faaliyet gösterdi. Şuanda da Bayındırlık ve Tarım İl Müdürlüğü'ndeki görevli arkadaşlar hasar tespit çalışması yapıyor. Burada kısmi bir afet durumu var. Konuyu, ilgili Bakanlıklara ileteceğiz. Burada mağdur olan vatandaşlarımıza, kaymakamlığımızca yardım edilecek. Oluşan zararı elimizden geldiğince gidermeye çalışacağız'' dedi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen de, 3 mahallenin sular altında kaldığını belirterek, "Meydana gelen sel, büyük hasara sebep oldu. Ne altyapı nede su hiçbir şey kalmamış, hepsi tıkanmış. Su ihtiyacını pet şişelerle su dağıtımıyla gidermeye çalışıyoruz. Ancak, sel büyük bir alanda etkisini gösterdi. 3 mahallemiz havuz şeklinde su altında kaldı'' diye konuştu.

Bu arada Gümüştok Köyü'nün, ilçeye tek çıkışı olan 17 yıllık köprünün giriş kısmının yıkılması nedeniyle ulaşım sağlanamazken, Dazya Çayı kenarında bulunan yolda büyük hasar meydana geldi. Köylüler mağdur olduklarını ifade ederek, "Köprümüz hasar gördüğü için çocuklarımızı okula dahi gönderemedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 14:39:10
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 11:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?