17
Mayıs
2024
Cuma
TURHAL - TOKAT

Tokat: Turhal'da halk dansları gösterici renkli görüntülere sahne oldu

Tokat’ın Turhal İlçesi’nde belediye tarafından düzenlenen ve geleneksel olarak yapılan Kültür ve Sanat Festivali’nin 10.’su, renkli görüntülere sahne oldu. Turhal Belediyesi’nce organize edilen festival programının ilk günü oldukça coşkulu geçti.

Turhal Kaymakamlık binası ile Turhal Belediyesi arasında yapılan kortej yürüyüşüne, Kaymakam Saadetin Yücel, Belediye Başkanı Ali Gözen ve daire müdürleri katılırken, Turhal halkı da kortej yürüyüşüne yoğun ilgi gösterdi. Turhal Belediyesi Mehteran Takımı ve Halk Dansları topluluğu kortej yürüyüşü boyunca yöresel hünerlerini sergiledi. Turhal Belediyesi önünde sona eren kortej yürüyüşü sonrası düzenlenen programda konuşma yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal’ın neşeli ve huzurlu bir şekilde festivalin ilk gününe başladığını belirterek, "İnanıyorum ki Turhalımız bir hafta boyunca yapacağımız festival etkinlikleri ile konuşulacak. Turhal’ın Kültürel varlıklarını, sosyal faaliyetlerle her yönden duyurmaya sağlayacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Gürcistan, Makedonya Halk Dansları toplulukları ve İzmir Seferi Hisar Orhanlı Köyü Kültür ve Spor Derneği Efe Grubu’nun gösterisi büyük ilgi gördü. İlk olarak sahneye çıkan Gürcistan Halk Dansları topluğu, yaptıkları gösterilerle izleyicilerden alkış topladı. İzmir Seferi Hisar Orhanlı Köyü Kültür ve Spor Derneği Efe Grubu’nun gösterisi sonrası sahne alan Makedonya Halk Dansları topluluğunun büyüleyici gösterisi ile program sona erdi.

Turhal Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali, hafta boyunca yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 09:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?