18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURHAL - TOKAT

Toplu konut hamlesi

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, hiçbir şekilde Turhallı’nın parasını birilerine peşkeş çekmeyeceklerini ifade ederek, "900 toplu konutun temelini atacağız. Belediye olarak hiçbir insanımıza ayrım yapmadan, eşit bir şekilde hizmet götürüyoruz ve götürmeye de devam edeceğiz" dedi.

Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede konuşan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, annelerin yılın sadece bir gününde değil 365 gününde hatırlanması gerektiğini ifade ederek, "Sizler olduğunuz için bizler varız. Çünkü siz anneler bizim varlık sebebimizsiniz. Biz belediye hizmetlerimizdeki gücü sizlerden alıyoruz. Turhal’da belediyeyi devraldığımızda ilk icraatımız içme suyunu yüzde 50 ucuzlatmak olmuştu. Çünkü bunu söz vermiştik. Yine bir kısım insanlar evinde su kullandığı halde aboneliği yoktu, kaçak su kullanıyordu. Yaptığımız çalışmalarla tespit ettiğimiz 400 kişiyi abone yaptık ve hala da araştırmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte göreve geldiğimizde su tahsilat oranı yüzde 50’lerde iken şuan bu rakam yüzde 70’lere ulaştı. Bu yaptığımız çalışmalarda gösteriyor ki sizlerin hakkını en iyi şekilde koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz" dedi.

Başkan Gözen, Turhal’da Toplu Konut proje çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Turhal Şeker Fabrikası’nın kullanmadığı geniş araziler var. Yıllardır hiç kimse buraları imara açma cesareti gösterememiş. Ama biz Turhal Şeker Fabrikası Müdürü ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde buraları imara açarak halkımızın kısa sürede ucuz konuta kavuşmasını sağlayacağız. Bu yılın sonuna kadar Turhal’ımızın en güzel ve en güzide bölgesinde yaklaşık 900 toplu konutun yer aldığı projenin temelini atacağız. Bu ilk müjdeyi de siz annelere açıklama gereği hissettim, çünkü sizler her şeyin en güzeline layıksınız" diye konuştu.

Turhal’da çok yakında temizlikte çöp poşeti uygulamasına geçeceklerini de ifade eden Başkan Gözen şöyle konuştu: "Bu çalışmayla amacımız yeşil ilçemizi daha temiz yapmak. Çünkü siz bayanların temizliğe karşı çok titiz olduğunuzu biliyoruz. Bu nedenle en kısa sürede pilot bölge seçimi yaparak çöp poşeti uygulamasına geçeceğiz. Hatta bir defaya mahsus olmak üzere çöp poşetlerini ücretsiz belediye olarak dağıtacağız."

Anneler Günü dolayısıyla Turhal Belediyesi’nce düzenlenen gecede bine yakın anne gönüllerince eğlendi. Anneler Günü pastasını Başkan Gözen’in eşi Fatma Gözen ve Yılın Annesi Hülya Yıldırım beraber kestiler. Gecede yılın annesi seçilen Gençler Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım’ın annesi Hülya Yıldırım’a ödülü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:53:57
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 18:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?