18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURHAL - TOKAT

Turhal'da şimdi de piyango heyecanı yaşanıyor

Turhal İlçesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan trilyoner bilmecesi, büyük ikramiyenin satıldığı Güngör Tekel Bayii’nde bilet satışlarını ikiye katladı.

Yılbaşının yaklaşmasıyla vatandaşlar, Turhal’da geçen yıl büyük ikramiyeyi satan Milli Piyango Bayii’ne akın etti. İstanbul’da Nimet Abla’nın, Turhal’da ise Güngör Tekel Bayii’nin artık bir ekol olduğunu ifade eden bazı vatandaşlar, Turhal’ın Milli Piyango’da en şanslı yer olduğunu söylediler. Bazı vatandaşlar ise akrabaları ve arkadaşları tarafından Turhal’dan bilet talebi olduğunu belirterek, otobüs ve posta yoluyla akrabalarına bilet gönderdiklerini söyledi. Geçen yıl yaşanan trilyoner bilmecesinin Turhal için kötü bir reklam olduğunu belirten Turhallılar, bu yıl aynı olayları yaşamak istemediklerini ifade etti.

Milli Piyango Bayii Mehmet Güngör, biletlerin piyasa çıkması ile birlikte daha ilk günlerden itibaren yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek, "Bu yılbaşı için geçen yıla göre 3-4 misli bilet aldım. Geçtiğimiz yıl elimde ilk defa bilet kalmıştı. Ama bu yıl eminim ki yılbaşına günler kala biletler tükenecek. Seri bilet isteyenler, değişik illerden talepler var hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yüzde yüz satışlarda artış var. Ben şansıma kendim açımdan değil de vatandaş açısından güveniyorum" dedi.

Geçen yıl yaşanan ’Trilyoner Bilmecesi’ konusunda açıklama yapmaktan çekinen Güngör, Turhallılar’ın yeteri kadar rencide olduğunu belirterek, "O tür konulara girmek istemiyorum. Turhal olarak kötü bir olay yaşadık. Bizler için iyi bir intiba bırakmadı. Milli Piyango kuruluşundan bugüne kadar böyle bir olay ilk defa Turhal’da olmuş. O da bizce çok ayıp bir olay oldu" diye konuştu.

Ayrıca geçen yıl büyük ikramiyenin isabet ettiği 5196322 numaralı şanslı biletin resmini gösteren Güngör, bu yılbaşı özel çekilişinde de biletin çeyrek bilete çıkmasını temenni etti.
Geçtiğimiz yıl büyük ikramiyenin önce kendine çıktığını, sonra da bileti kaybettiğini söyleyen ve günlerce kamuoyunu işgal eden Volkan Ateş ise bu sene bilet almayacağını ifade ederek, kameralar karşısına çıkmak istemediğini söyledi. Ateş, hala geçtiğimiz yıl yaşanan olayların etkisinde olduğunu belirterek, "Ben artık o defteri kapattım. O konuları tekrar yaşamak, konuşmak istemiyorum" dedi.

turhal
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 11:54:07
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 12:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?